Swim Advisor » Cursuri inot » Blog » Beneficiile înotului pentru dezvoltarea armonioasă a bebelușului

Beneficiile înotului pentru dezvoltarea armonioasă a bebelușului

Beneficiile înotului pentru copii si bebelusi

Beneficiile înotului pentru copii se datoreaza adesea exercitiilor fizice ideale pentru a-i mentine in forma, dar si pentru a le oferi increderea in sine. Deasemenea atat copiii cat si parintii trebuie sa stie sau sa inteleaga ca in acest sport in special la cursurile de initiere sau Aqua Bebe este nevoie de o doza de curaj si totodata de disciplina pentru a practica inotul.

Beneficiile înotului pentru bebelusi sunt recunoscute pentru imbunatatirea echilibrului şi pentru deprinderea rapida a miscrilor de baza pentru invatarea inotului. Beneficiile orelor de Aqua Bebe nu sunt de neglijat, fiind demonstrat că înotul pentru bebeluşi nu este nici pe departe un moft cu posibile consecinţe negative.

Aqua Bebe Acvatic Bebe

Pe langa acest lucru, inotul este un sport, dar si o activitate foarte indragita de catre copiii de toate varstele. Copiii prin cursurile de inot isi vor forma curajul si dorinta de a lua contact cu apa si vor invata sa inoate si sa devina independenti. Pentru bebelusi acest sport este singura activitate care le ofera o independenta totala si le poate oferi libertatea de a se misca singuri.

Beneficiile înotului pentru copii, sunt reprezentate in primul rand de imbunatatirea capacitatii pulmonare și cardiace. De asemenea, din cauza tuturor mișcărilor active incluse în înot, copiii dezvoltă forță și rezistență. În plus, înotul îmbunătățește flexibilitatea și echilibrul corpului. Copiii obișnuiți cu inotul ar putea evita problemele acociate obezității din copilărie.

Cand este momentul potrivit pentru a duce bebelusul la inot?

Il poti duce pe cel mic inca din primele zile de viata intr-un bazin de inot special destinat bebelusilor. Recomandarea noastra este  Acvatic Bebe Club. Clubul detine un bazin de inot special destinat bebelusilor, tratat corespunzator pe toata durata anului. Cel mai important este ca personalul clubului este specializat in educatie acvatica, astfel incat intregul proces de initiere in mediul acvatic poate fi considerat 100% sigur. Copiii pot invata sa inoate inca de la nastere, apa reamintindu-le de viata intrauterina. Asadar ei isi tin instinctiv respiratia si au miscari coordonate ale mainilor si picioarelor. Daca ar fi totusi sa facem referire la o varsta ideala de a da copilul la inot, aceasta este varsta de 4 luni. Integrarea timpurie in comunitate si socializarea ii vor ajuta ulterior pe cei mici sa accepte mai usor schimbarile cum ar fi mersul la gradinita sau la scoala. Inotul reprezinta, deci, o ocazie minunata de a socializa si de a dezvolta sentimentul de apartenenta.

Mai multe detalii despre cursurile de Aqua Bebe si beneficiile acestora gasiti in urmatoarele pagini:

Clubul de inot Acvatic Bebe Club:

In cadrul clubului veti gasi  o atmosfera calda, placuta, dar dinamica si stimulativa pentru cei mici. Clubul ofera lectii doar cu instructor individual, cu un numar de maxim 3 copii pe sedinta, astfel incat sedintele de educatie acvatica sa se realizeze tinand cont de starea fizica si ritmul de evolutie a fiecarui copil. Mai multe informatii despre metoda ABC pot fi gasite aici: https://acvaticbebeclub.ro/metoda-abc

Localizarea bazinului de inot pentru bebelusi:

Cursurile de inot si Aqua Bebe se desfasoara pe: Str. Delea Noua nr 15, in sector 3 Bucuresti.

Inscrie-te sau solicita informatii prin formular

  Numele:

  Email:

  Telefon:

  Bazinul ales:
  Bazinul Acvatic Bebe Club
  - Str. Delea Nouă Nr.15, Sector 3

  Mesajul:

  Afla mai multe detalii despre cursurile Aqua Bebe