Principalele avantaje ale înotului pentru bebeluși

Înotul este un exercițiu foarte bun pentru bebeluși, deoarece acest sport ajută la întărirea mușchilor, îmbunătățește echilibrul și coordonarea. Mai mult, este o modalitate bună de a-și dezvolta puterea plămânilor, întrucât bebelușii respiră în mod constant în apă, ceea ce îi ajută să dezvolte plămâni mai sănătoși.

Întărirea sistemului imunitar

De asemenea, înotul le crește bebelușilor rezistența împotriva bolilor respiratorii prin întărirea sistemului imunitar. Efectele pe termen lung ale înotului îi va ajuta să-și mențină o greutate sănătoasă. S-a demonstrat în multe studii că cei care înoată au procente mai mici de grăsime corporală și o densitate osoasă mai mare decât cei care nu participă deloc la activitate fizică. Studiile au arătat că bebelușii învață mai bine atunci când pot explora ei înșiși o anumită zonă. De asemenea, își dezvoltă abilitățile motorii și sunt mai stimulați atunci când li se oferă posibilitatea de a se mișca liber pe cont propriu, așa cum se întâmplă în apă.

Dezvoltare armonioasă

Putem afirma faptul că înotul este unul dintre cele mai bune sporturi pentru dezvoltarea bebelușului. Este nevoie ca bebelușul să-și folosească toate membrele și totodată înotul reprezintă o modalitate minunată de a stimula pofta de mâncare! De asemenea, prin practicarea acestui sport, bebelușii își dezvolta mușchii, simțul tactil și echilibrul. Principalele avantaje ale înotului pentru bebeluși sunt: îmbunătățirea dezvoltării musculare, creșterea încrederii în sine, o mai bună coordonare. Însă, beneficiile nu se termină aici.

În afară de aceste avantaje, înotul le poate îmbunătăți bebelușilor tonusul muscular și rezistența la efort. În al doilea rând, ajută la dezvoltarea plămânilor și a cavității toracice. De asemenea, prin înot se îmbunătățește funcția creierului și se crește absorbția de oxigen.

Mai puțină presiune pe articulații

Rețineți faptul că înotul ajută copilul să-și dezvolte mușchii cu mai puțină presiune asupra articulațiilor, ceea ce reduce durerile viitoare, îl învață abilități valoroase, cum ar fi persistența și stabilirea de obiective, care se pot transfera în alte aspecte ale vieții. Nu în ultimul rând, această formă de mișcare este o modalitate grozavă de a socializa sau de a cunoaște noi prieteni, dacă bebelușul urmează cursuri de înot cu alți copii care au vârsta lui.

Unii părinți așteaptă cu nerăbdare primul cuvânt sau primul pas al bebelușului lor, dar există și alte repere care merită sărbătorite, inclusiv atunci când copilul tău începe să înoate. Înotul este, de asemenea, o modalitate excelentă de a-ți scoate copilul din zona de confort și de a-l ajuta să-și dezvolte abilități de care nu era conștient, de exemplu, coordonarea membrelor, utilizarea acestora simultan.

Mai mult, copiii care au fost introduși în apă când erau mici vor avea șanse mai mari să se dezvolte sănătos din punct de vedere fizic și psihic. Înotul este unul dintre cele mai distractive și plăcute sporturi. Este, de asemenea, activitatea perfectă la care bebelușii trebuie să participe. De toate beneficiile oferite de înot, bebelușii se pot bucura în noua locație Acvatic Baby Club, situată în cartierul Primăverii. Instructorii clubului îi ghidează pe cei mici în a practica unul dintre cele mai frumoase sporturi – înotul!