Swim Advisor » Cursuri inot » Blog » Cand e bine sa incepem cursurile de inot

Cand e bine sa incepem cursurile de inot

Cand e bine sa incepeti cursurile de inot

Cursurile de inot sunt recomandate pentru toți copiii cu vârsta de cel puțin 4 ani. Cluburile de inot recomanda in general sa nu începeți lecții formale de înot până când copiii nu au cel puțin 4 ani, vârsta la care se crede că copiii sunt „pregătiți pentru dezvoltare” pentru lecțiile de înot.

Unde facem cursuri inot

Cand e bine sa incepeti cursurile de inot

Cu toate acestea, anumite cluburi de inot organizeaza si cursuri de Aqua Bebe care ofera programe acvatice și lecții de înot pentru copiii mici și preșcolari cu vârste cuprinse între 1 și 4 ani. Trebuie sa stim ca invatarea tehnicilor de inot nu se poate realiza atat timp cat copilul nu reuseste sa inteleaga si sa reproduca explicatiile unui antrenor de inot.

Beneficiile și limitările cursurilor de inot si aqua bebe

Programele acvatice pentru sugari și copii mici sunt foarte populare atât pentru părinți, cât și pentru copii. Acestea sunt o modalitate bună de a vă învăța copiii să se bucure de a fi în apă și de a-i învăța pe copii și părinți despre cum să fie în siguranță în jurul apei.

Sfat de siguranță la cursurile de inot

Lecțiile timpurii de înot nu pot reduce riscul de înec al copilului și nu pot înlocui supravegherea și siguranța adulților în apă.

Începerea timpurie a lecțiilor de înot va ajuta copilul să învețe să înoate mai repede?

Probabil ca nu, in functie de cum definim invatarea inotului. Un studiu mai vechi cu privire la disponibilitatea copiilor pentru învățarea procedeului craul a arătat că, indiferent dacă copiii au început lecțiile la 2, 3 sau 4 ani, au învățat să înoate bine acest procedeu la aproximativ aceeași vârstă medie de 5 1/2 ani.

De asemenea înecul este o cauză principală de rănire neintenționată și deces în grupa de vârstă pediatrică și că ratele de înec sunt cele mai mari în rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între 1 și 2 ani. Fie că începeți la 2 sau 4 sau 6 ani, copilul dvs. ar trebui să învețe în cele din urmă să înoate.

Siguranță în piscină

Păstrați siguranța în permanență. Amintiți-vă că la lecțiile de înot copii ar trebui să fie întotdeauna supravegheați în apă, indiferent dacă știu sau nu să înoate. Chiar și cu pluta, aripioare, colac sau veste de salvare, copii ar trebui să fie supravegheati foarte atenti la îndemâna unui braț sau cu posibilitatea ca antrenorul de inot să atingă înotătorul în orice moment.

De asemenea, ar trebui luate alte măsuri de precauție, inclusiv să instruirea copiilor cu privire la pericolele din piscină și să li se arate cum să utilizeze dispozitive de protecție.