Care sunt avantajele înotului pentru bebelusi?

Învățând să înoate, copiii pot dobândi abilități pe tot parcursul vieții, care îi ajută nu numai în mediile acvatice, ci și în viață. Niciodată nu este prea devreme pentru a învăța și a practica înnotul — alăturați-vă echipei Acvatic Bebe Club și începeți azi să faceți din copil, un bun înnotător! Clubul vă întâmpină cu o nouă locație (bulevardul Primăverii), în care se poate ajunge ușor, fie prin intermediul mijloacelor de transport în comun, fie cu autoturismul propriu.

Înotul este o formă bună de exercițiu pentru inimă, mușchi și articulații. De asemenea, oferă o evadare mentală copiilor care se plictisesc ușor. Unul dintre cele mai comune beneficii ale înotului pentru copii este că are un impact redus asupra articulațiilor lor, astfel încât aceștia pot înota fără a exercita prea multă presiune asupra lor.

Copiii sunt capabili să rămână într-o formă fizică mai bună, deoarece atunci când înoată, mușchii lor lucrează mai mult decât în alte sporturi. Înotul este, de asemenea, o modalitate distractivă pentru copii de a se menține în formă și de a socializa. Printre multele beneficii ale înnotului, practicat de copii, se numără și următoareleꓽ

Principalele avantaje ale înotului pentru copii

  • Înotând, copii își îmbunătățesc treptat rezistența, echilibrul, coordonarea și flexibilitatea, în special atunci când sunt bebeluși și nu le sunt dezvoltate cele 3;

  • Le crește capacitatea pulmonară;

  • Poate ajuta cu astmul, deoarece înnotul este benefic căilor respiratoii;

  • Ajută la dezvoltarea mușchilor brațelor și picioarelor;

  • Este ideal pentru că oferă o stare de bine copiilor, aceștia având parte de un somn mai bun;

  • Oferă încredere în sine copiilor;

  • Mărește rezistenta fizică;

  • Tonifică mușchii și îmbunătățește postura.

  • Oferă încredere de sine

Înotul este unul dintre cele mai populare și importante sporturi pentru copii din lume. Are multe beneficii pentru ei, cum ar fi creșterea forței, agilității, coordonării. Copiii care înoată au parte de o dezvoltare frumoasă, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic. Totodată, practicarea acestui sport îi face pe cei mici să poată avea mai multă încredere în ei. Un alt beneficiu pe care copiii îl obțin în urma înnotului este că vor fi capabili să facă mai multe sarcini simultan, cum ar fi să lovească apa cu picioarele și să-și miște brațele într-un anumit mod.

O mai bună coordonare

O altă abilitate importantă pe care copiii o pot învăța înotând este coordonarea, care ajută la jocuri precum baschetul, fotbalul și alte sporturi unde este nevoie de coordonare. Înotul este o formă excelentă de exercițiu și poate oferi o serie de beneficii pentru sănătatea copiilor. Poate îmbunătăți ritmul cardiac, poate construi mușchii și tonusul corpului și poate crește flexibilitatea. În plus, s-a dovedit că înnotul crește stima de sine, nivelul de dispoziție și reduce anxietatea.

Sprijiniți beblușii în a practica unul dintre cele mai bune sporturi pentru sănătatea fizică și psihică a acestora, dar și pentru o dezvoltare armonioasă, bucurându-vă de toate beneficiile pe care înnotul le are asupra copiilor. Niciodată nu este prea devreme pentru înot, din contră, cu cât sunt mai mici, cu atât își vor dezvolta mai bine abillitățile, pe care înnotul le oferă.