Sari la conținut

Cursuri de înot pentru copii în Otopeni

Aqua Swim oferă cursuri de înot pentru copii și adulți în mai multe locații din capitală și din jurul acesteia. În Otopeni, echipa de specialiști poate fi găsită în Complexul Sportiv de Natație Otopeni, de pe strada Gării Otopeni 5-11.

Există mulți terapeuți care efectuează tratamente în piscine și asigură rezultate foarte bune. Principalul motiv este că înotul este, de obicei, un sport cu impact redus (cu excepția cazului în care sunteți un înotător de elită), care nu pune presiune pe articulații. Datorită acestei calități, este un exercițiu recomandat pentru toate vârstele.

Sportivii au folosit înotul pentru a-i ajuta să se recupereze încă din anii 1930, dar astăzi mulți non-sportivi înoată pentru a-i ajuta cu reabilitarea și terapia fizică. Înotul oferă relaxare prin hidroterapie și oferă beneficii cardiovasculare. Când cineva se gândește la recuperarea după efort fizic, s-ar putea să nu se gândească la înot. Înotul este o modalitate excelentă de a întări mușchii și articulațiile, obținând în același timp beneficiile cardiovasculare care sunt asociate cu activități mai intense, cum ar fi alergarea sau ciclismul.

Impact redus asupra solicitării organismului și un risc mai mic de rănire

Unele dintre beneficiile încorporării înotului în recuperare includ: accesibilitate, exerciții cu impact redus și risc mai mic de rănire. Piscina oferă un mediu sigur, iar înotul este cel care ajută la recuperarea musculară. Cu toate acestea, este important să se diferențieze înotul liber cu exerciții terapeutice care pot fi efectuate în piscină. Din acest motiv, este recomandat să aveți întotdeauna evaluarea unui medic sau a unui fizioterapeut, care pot sfătui pacientul cu privire la ce exerciții să efectueze și cu ce intensitate, mai ales dacă există o bună gestionare a tehnicii de înot.

Ce afecțiuni se pot trata cu ajutorul înotului?

Dacă practicați stilul potrivit, înotul poate fi foarte benefic pentru ameliorarea durerii de spate. Acest lucru se datorează faptului că a fi în apă reduce sarcina fizică asupra coloanei vertebrale și articulațiilor. Înotul pe spate poate ajuta, de asemenea, la relaxarea coloanei vertebrale cervicale și lombare.

Unele leziuni, cum ar fi tendinita, pot fi tratate cu terapii în piscină. Acest lucru ajută la întărirea mușchilor din acea zonă, evitând riscul de agravare a rănirii. Această tehnică este adesea folosită de sportivii de elită.

În cele din urmă, înotul este, de asemenea, recomandat pentru a reduce simptomele la persoanele cu probleme respiratorii.

Este utilizat pe scară largă ca terapie pentru multe tipuri de leziuni, gestionarea durerii și reabilitare. Înotul este o modalitate excelentă de a vă îmbunătăți recuperarea fizică. Apa ajută nu doar la inducerea relaxării, ci grăbește recuperarea musculară.

Înotul este o modalitate excelentă de a vă îmbunătăți starea fizică și și de a vă recupera mai rapid. Acesta, spre deosebire de alte metode de recuperare, nu exercită presiune asupra articulațiilor, iar acest lucru îl face o modalitate excelentă de a vă recupera, indiferent de vârstă, deoarece și bebelușii beneficiază de proprietățile înotului!

In zona de nord a capitalei, exista un complex nou inaugurat cu o capacitate de 2.797 locuri pentru spectatori, vestiare pentru sportivi, săli de forţă, săli metodice, saune, cabinet medical, sală de conferinţe, cabine pentru presă şi o sală de antrenament pentru sportivii de la sărituri cu înălţime de 6m.

Rating:
5/5

Clubul organizeaza cursuri de inot pentru copii si adulti intr-o locatie premium din Otopeni. Complexul Sportiv de Natatie Otopeni cuprinde:

  • Un bazin olimpic de înot (25 x 50 m, cu adâncime variabilă 2-3 m);

  • Un bazin olimpic de sărituri (21 x 25 m, cu adâncime variabilă 3.5-5 m);

 

O locatie excelenta cu un raport foarte bun calitate-pret.

Complexul Olimpic de Natație din Otopeni a fost inaugurat în luna martie 2021.

Complexul din Otopeni are o capacitate de 2.797 locuri pentru spectatori, vestiare pentru sportivi, săli de forţă, săli metodice, saune, cabinet medical, sală de conferinţe, cabine pentru presă şi o sală de antrenament pentru sportivii de la sărituri cu înălţime de 6m.

Bazin inot Otopeni pentru cursuri inot

Bazin inot Otopeni pentru cursuri inot

Un bazin de inot va fi dedicat publicului pentru cursuri de inot cu copiii la nivel de grup sau in regim personal indiferent de nivelul acestora. In curand se vor organiza ore de initiere inot, perfectionare si performanta in natatie si polo pe apa.

Ce curprinde Complexul Olimpic de Natație Otopeni:

  • un bazin olimpic de înot (25 x 51.25 m, cu adâncime variabilă);

  • un bazin olimpic de sărituri (21 x 25 m, cu adâncime variabilă 3.5-5 m);

  • un bazin de antrenament (15 x 25 m, cu adâncime variabilă H = 1.36-1.81 m);

  • un bazin de iniţiere şi recuperare (7 x 12 m, cu adâncime 1.2 m);

  • un bazin de iniţiere şi recuperare (6 x 12 m, cu adâncime 1.2 m);

  • un bazin de iniţiere şi recuperare cu formă semicirculară (5 x 9.80 m, cu adâncime 0.6 m).