Cursuri inot copii: beneficii si varste

Sportul este o activitate benefica pentru tineri si batrani. Unul dintre primele sporturi de care un copil se poate bucura si de care poate beneficia este inotul. Copiii sunt adesea atrasi de piscina, pentru ei piscina este un loc de distractie si poate ajuta la dezvoltarea lor psihofizica si la coordonarea neuromotorie. De aceea, ar trebui sa mearga periodic la un bazin de inot pentru a face miscare.

La ce varsta se poate inscrie un copil la un curs de inot?

Inotul este un sport foarte timpuriu. Copiii se pot familiariza extrem de usor cu apa inca de la varsta de 3 luni prin asa-numitele cursuri de acvatica, care se desfasoara, desigur, intr-o piscina de mica adancime si cu sprijinul unui parinte sau al unui membru al familiei, este recomandat sa ne dam copii la cursuri de inot pentru ca inotul are foarte multe beneficii. Exercitiile efectuate in timpul acestor cursuri contribuie la dezvoltarea mobilitatii si a coordonarii miscarilor. Acest tip de curs dezvolta legatura dintre copil si parinti. Adevaratele cursuri de inot sunt concepute pentru copii incepand cu varsta de 4 ani, deoarece numeroase studii au aratat ca inainte de aceasta varsta copiii nu sunt capabili sa fie autonomi in apa si sa dezvolte abilitatile necesare pentru a putea inota singuri. Aceasta varsta este potrivita pentru a le oferi copiilor primele lectii de inot, pentru ca acestia sa nu se teama de apa si sa invete primele miscari, deoarece nu este posibil ca acesti copii mici sa participe la cursuri competitive reale. Totul trebuie sa fie perceput ca un joc si un moment de libertate pentru copil.

La varsta de 6 ani, daca copiii au ajuns la varsta la care sunt suficient de independenti pentru a se misca liber in apa, este posibil sa se perfectioneze tehnicile de inot cu ajutorul cursurilor concepute in acest scop. Instructorul va evalua varsta potrivita pentru ca copilul sa treaca la un antrenament mai „serios”, evaluand copilul din fata sa. Pe de alta parte, inceperea inotului la o varsta mai „inaintata” ar putea fi problematica atat pentru dezvoltarea organismului, cat si pentru faptul ca apa ar putea speria copilul care se apropie pentru prima data de acest sport.

Beneficiile inotului

Acest sport permite corpului si mintii celor care il practica sa beneficieze de o multitudine de efecte pozitive. Este o activitate care relaxeaza muschii si relaxeaza corpul. Pentru copiii care se apuca de inot si cresc cu lectii regulate de inot, se asigura o dezvoltare fizica si scheletala corecta, deoarece inotul este un sport „complet”, deoarece sunt implicati multi muschi. Inotatorii isi dezvolta un corp puternic si un spate drept, doua caracteristici care nu trebuie subestimate. De asemenea, inotul ajuta la eliminarea excesului de calorii si, deoarece copiii mananca adesea mai mult decat are nevoie corpul lor, acest lucru poate accelera pierderea in greutate. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca sporturile acvatice reduc riscul de boli cronice si, cu o practica regulata, imbunatatesc chiar sanatatea cardiovasculara si scad tensiunea arteriala. Beneficiile acestui sport se aplica, desigur si in mod normal, chiar si adultilor.

The post Cursuri inot copii: beneficii si varste appeared first on Cursuri inot copii si adulti.