Cum poti obtine o rezistenta mai buna prin cursuri de inot?

In trecut, sportivii de anduranta credeau ca antrenamentul de forta nu era bun pentru performanta lor. Antrenamentul pentru anduranta si antrenamentul pentru forta si putere au fost considerate metode de antrenament opuse, cu modificari contrastante ale corpului. Pentru  inot de anduranta trebuie sa-ti dezvolti capacitatea de a inota submaximal fara oprire, in timp ce, atunci cand te antrenezi pentru forta, faci doar cateva repetari intense mare inainte de a te opri. Atunci cand mergi al cursuri inotvei invata cum sa inoti in functie de preferintele tale si ti se va explica ce sa faci pentru a creste anduranta.

Antrenamentul de forta

Pentru simplitate, exista doua forme de antrenament de forta: antrenament de forta cu greutati mari (ritm scazut) si antrenament de forta exploziv (greutate usoara).

Antrenamentul de forta cu greutati mari creste dimensiunea si puterea muschilor. Acest lucru in sine nu te va face un inotator mai bun, totusi transformarea fortei dobandite in putere lucrand la miscari mai explozive si mai coordonate este un avantaj.

Antrenamentul de forta, prin construirea fortei si apoi transformarea acesteia in putere exploziva, mareste dimensiunea, forta si rezistenta la oboseala a muschilor. De asemenea, vei deveni mai bun si mai eficient la controlul muschilor si, prin urmare, a miscarilor. Aceste modificari duc la imbunatatirea unor elemente cheie legate de performanta de anduranta.

In special, antrenamentul de forta are ca rezultat un control muscular imbunatatit si o rata de producere a fortei musculare mai buna, ceea ce duce la mai multa putere si, prin urmare, la mai multa distanta parcursa pe sesiune de inot. Cu aceeasi cantitate de energie, vei merge mai departe cu fiecare miscare pe care o faci, ceea ce duce la un inotator mai eficient.

In plus, antrenamentul de forta asigura ca muschii tai se vor adapta la ridicarea greutatilor mari, ceea ce in timp ii va face mai puternici si mai rezistenti la oboseala. Rezistenta imbunatatita la oboseala te asigura ca poti obtine o intensitate mai mare inainte de a incepe oboseala. Cu alte cuvinte, poti inota la o intensitate mai mare si, astfel, intr-un ritm mai rapid decat inainte, cu aceeasi cantitate de efort.

Dupa cum sa mentionat mai sus, in primul rand ar trebui sa-ti construiesti o putere generala. Te-ai putea baza pe exercitii clasice din sala, cum ar fi cele pe aparatul de vaslite, gantere, etc. Cu toate acestea, puterea generala poate fi dezvoltata si acasa cu antrenamentul fara echipament sau cu antrenamentul de rezistenta pe banda de alergare.

Forta construita in afara piscinei ar trebui apoi transferata in putere in interiorul piscinei prin incorporarea antrenamentelor de inot de viteza si forta in exercitiile zilnice. Foloseste palete sau aripioare atunci cand vrei sa iti intensifici si mai mult sesiunile de sprint.

Antrenamentul de sprint este, de asemenea, foarte eficient. Cu toate acestea, sesiunile de sprint au un anumit risc, deoarece produc mult mai multa oboseala si risc de ranire mai mare in comparatie cu  inotul de anduranta. Prin urmare, ar trebui sa aloci cel putin 48 pana la 72 de ore intre doua sesiuni de sprint.

The post Cum poti obtine o rezistenta mai buna prin cursuri de inot? appeared first on Cursuri inot copii si adulti.