Făcea polo de când era mic și tata a decis că vrea să mă vadă și pe mine în sportul acesta.”

Pentru ea bazinul a reprezentat mai mult decât un vis, a fost locul în care s-a regăsit și crescut.
Chelsea Gandrabura este focul din apă, este ambiție și bucurie. Joacă pe postul de inter dreapta și fundaș. Curajoasă și încrezătoare în propriile forțe a ales să-și urmeze inima care a purtat-o spre cele mai înalte trepte ale podiumului.

Chelsea a început poloul în 2013 și nu va uita niciodată primul său meci, la Cupa lui ,,Moș Crăciun” din același an, unde a înotat doar până la jumătatea bazinului pentru că mai mult nu putea.

Sportul în familie este prețuit, iar Chelsea a ales și ea să urmeze tradiția:

,,Fratele meu făcea polo de când era mic și tata a decis că vrea să mă vadă și pe mine în sportul acesta. Tata și-a dorit să încerc, mai ales că era unul dintre cei care au înființat prima echipa de polo feminin în Republica Moldova”, a spus Chelsea cu lumină în ochi, rememorând amintirile.

,,Nu cred că am conștientizat momentul în care am început să fac performanță, dar dacă stau să mă gândesc acum, ar fi atunci când am jucat pentru prima dată în campionatul de senioare”, a declarat cu zâmbetul pe buze în momentul în care a fost întrebată despre clipa în care a știut că va ajunge la cel mai înalt nivel în polo.

Urmează calificările la Campionatul European, meciuri ce vor fi disputate în România de naționala feminină.

,,Faptul că jucăm acasă ne dă o oarecare încredere mai mare, pentru că vom juca în fața propriilor suporteri și a celor dragi. Vom face tot posibilul să le oferim niște meciuri spectaculoase.”.

Echipa națională reprezintă visul oricărui sportiv și reprezintă dorința și ambiția de a pune la loc de cinste România pe harta sportului internațional.

,,Echipa națională înseamnă visul oricărui sportiv. E de nedescris momentul în care știi că urmează să-ți reprezinți țara.”.

 Momentele petrecute în echipa națională sunt construite din mai multe segmente în care primordială este munca, dar și amintirile memorabile:

,,Eram la Europeanul de U17 din Novi Sad, Serbia și veneam de la cină. Am urcat mai multe în lift și pentru că am depășit gabaritul admis, ne-am blocat. La un moment dat nu prea mai aveam aer acolo și stăteam cu rândul jos, până așteptam să vină cineva să ne deschidă.”.

Cel mai important este să ne descoperim sinele și să ne dezvoltăm un stil unic de a trăi, aceste considerente se aplică și în jocul lui Chelsea. Îi place să fie diferită și să dea totul în apă:

,,Nu am o persoană anume din polo care să mă inspire. Încerc să prind detaliile tehnice de la diverși jucători, atât fete cât și băieți, pentru a-mi îmbunătății abilitățile de joc. Avem un campionat restrâns ca număr de echipe, așa că frumos ar fi ca măcar toate să avem un stil personal de a juca. Dacă eram mică, mai mult ca sigur m-aș uita la fetele mai mari pentru că aș fi vrut să ajung ca ele, însă acum sunt pe cont propriu.”

Dorințele în acest an întruchipează pasiunea pentru acest sport:

,,Obiectivul principal este calificarea la Campionatele Europene, pentru asta ne antrenăm acum. Din primăvara o să ne focusăm din nou pe campionatul național și o să reluăm meciurile din Danube League, unde sper că o să arătam un joc echilibrat și unde vom face un rezultat bun.”