Cursuri inot copii – Sfaturi pentru copiii care incep sa inoate

Printre activitatile recomandate pentru buna dezvoltare si crestere a copiilor, inotul se afla in fruntea listei. Potrivit mai multor studii, aceasta activitate aduce numeroase beneficii, atat cognitive, cat si fizice. Descoperiti acum beneficiile inscrierii copilului la cursuri de inot copii! Intr-o piscina, copiii mici gasesc un mediu ideal pentru a-si stimula dezvoltarea mentala si fizica. Inotul poate fi distractiv, stimulativ si relaxant nu numai pentru copil, ci si pentru parinti.

Inotul pentru copii: beneficii

Inotul, mai ales daca este practicat de la o varsta frageda, este unul dintre cele mai complete si mai eficiente sporturi din punct de vedere al beneficiilor pentru sanatate. Importanta inotului pentru copii a fost, de asemenea, confirmata de mai multe ori de diverse studii medicale. Iata de ce sa va inscrieti fiul (sau fiica) la o piscina:

  1. Este un sport complet

Dupa cum stie toata lumea, inotul este un sport complet prin excelenta. Acesta lucreaza toti muschii principali ai corpului. De la brate pana la picioare, inclusiv muschii abdominali, muschii lucreaza la unison pentru a ramane la suprafata si a se misca in apa.

  1. Imbunatateste coordonarea

Absenta gravitatiei in apa incurajeaza copilul sa se miste in mod constant, cerandu-i sa isi antreneze eficient muschii.

  1. Un control mai mare asupra respiratiei

Faza de respiratie este un moment foarte delicat pentru copil. Imersiunea subacvatica controlata le permite sa inteleaga cum functioneaza respiratia si sa dobandeasca mai mult control, intarindu-si in acelasi timp inima si plamanii.

  1. Sporeste increderea si stima de sine a copilului

Unul dintre cele mai dificile momente atunci cand aduci un copil la curs de inot este depasirea fricii initiale de apa si castigarea increderii. Infruntarea si apoi depasirea temerilor in apa, cum ar fi scufundarea sau nepurtarea de flotoare, ii permite copilului sa dobandeasca o mai mare liniste sufleteasca si o mai mare constientizare a lui insusi si a ceea ce este capabil sa faca. Toate acestea in beneficiul stimei de sine si al increderii in sine.

  1. Imbunatateste capacitatea de invatare

In timpul lectiei de inot, copilul executa exercitiile date de instructor. Nivelul lor de intelegere si, prin urmare, abilitatile lor mentale se imbunatatesc considerabil, datorita si mediului jucaus care face invatarea mai distractiva si mai usoara.

  1. Este o ocazie de a se relaxa de a socializa

Apa si prezenta altor copii actioneaza ca un stimulent suplimentar pentru copil. Mediul jucaus il ajuta pe copil sa se relaxeze si sa depaseasca mai usor timiditatea si rezerva.

  1. Ajuta la controlul greutatii

Exercitiile fizice in apa ajuta la arderea multor calorii si energie. Un copil care reuseste sa isi tina greutatea sub control de la o varsta frageda are mai putine sanse sa devina un adult supraponderal. O dieta corecta si o activitate fizica regulata sunt pilonii pe care se bazeaza un stil de viata sanatos.

  1. Piscina este un mediu sigur si sanatos

Piscinele sunt printre cele mai sigure locuri, atat din cauza prezentei personalului special instruit, cat si din motive de igiena. Prezenta clorului in piscina face ca mediul sa fie igienizat, inhiband proliferarea si raspandirea virusilor si bacteriilor. Pentru a combate raspandirea Covid19, inotul este una dintre cele mai sigure si mai controlate activitati.