De ce sa inveti sa inoti ?

De ce sa inveti sa inoti ?

Conditiile vietii au fost cercetate în continuu de-a lungul existentei omenirii, si s-au tras concluzii permanent valabile, cum ar fi si cea de “minte sanatoasa într-un corp sanatos”. Pornind de la aceasta premiza trebuie sarecunoastem, ca cea mai mare comoara a fiecaruia dintre noi este sanatatea fizica si mentala proprie, iar una dintre responsabilitatile principale ar fi si-i educam pe copii sa-si traiasca viata astfel încât, sa-si ocroteasca sanatatea.

Alimentatia echilibrata, consumul alimentelor sanatoase, activitatea fizica regulata, o igiena riguroasa si gândirea pozitiva sunt cele mai bune recomandari pentru a avea o viata sanatoasa.

Efectele cursurilor de inot pentru copii si adulti

In urma practicarii înotului cu regularitate, rezistenta la efort si mobilitatea organismului creste considerabil. Apa preia greutatea corporal, deci muschii si articulatiile lucreaza fara sa suporte aceasta încurcatura. Asta înseamna ca din întreaga masa musculara, 2/3 se dezvolta fara ca articulatiile sa sufere în vreun fel iar ligamentele îsi dezvolta flexibilitatea si se întaresc.

Comments are closed.