Parintii si antrenorii

Ce nu ar trebuii sa faca antrenorul pe marginea bazinului. Si ce si-ar dorii parintii de la un antrenor aflati in randurile de mai jos !

 • Antrenorul nu comunica suficient / deloc !

  Dintre toate lucrurile din inot pe care parintii nu le agreeaza, acesta este numarul unu. Antrenorii ar trebui sa respecte cei patru C: comunicare constantă, clară, coerentă.

 • Aplica o filosofie de antrenorat generala !

  Antrenorul trebuie sa tina cont de particularitatile individuale ale fiecarui copil ! Nu există nici o modalitate de a creste înotători, nu există un set de “reguli de aur” care sa se poata aplica tuturor înotătorilor, de toate vârstele, în orice moment. Antrenorii care promovează acea metodica generala care sa se potriveasca pentru orice cursant greseste cu siguranta. Ceea ce functioneaza pentru un înotător pentru a se diferentia de altii este acel ceva ce il ajuta sa se perfectioneze in mod individual pentru a-si depasi limitele.

 • Favoarizeaza înotătorii mai talentați

  Este normal si firesc sa vrei sa fii de succes atunci când ești un antrenor. Înotătorii câștigători dau programului de antrenorat credibilitatea, care, la rândul său atrage mai multi înotători, și pentru un antrenor profesionist acest lucru poate deveni o afacere. Cu toate acestea, părinții unui inotator slab, platesc aceleasi taxe cu ale unui inotator foarte bun si acest lucru este corect și rezonabil pentru toți clienții plătitori sa beneficieze de serviciu egal. Talentul nu se inchiriaza si nici nu se vinde.

 • Nu iau in considerare alte sporturi, angajamente de familie și angajamentele școlare

  Există si altă viață decât înot – în special pentru tinerii inotatori. În timp ce înotul este esențială pentru viața unui antrenor de înot profesionist, pentru cele mai multe alte persoane și familii este doar un lucru care se întâmplă în viața din ce în ce mai haotică.

 • Nu iau obiectivele și aspirațiile copilului în considerare și nu le actualizează în mod regulat

  Una dintre cele mai mari greseli pe care antrenorii o fac este să asume că motivația lor este motivația tuturor. Înotătorii ajung la un antrenor din mai multe motive: pentru antrenamente, pentru sănătate, pentru a câștiga o medalie de aur, pentru a pierde în greutate, etc. În cazul în care antrenorul încearcă să le impună motivația lui (de exemplu de a câștiga titluri), inotatorilor care doar doresc să intre în formă și să se bucure de a-si face noi prieteni, atunci lucrurile se vor destrăma la un moment dat.

 • Au diferite norme și standarde pentru înotătorii mai buni.

  Lipsa de coerență în acest domeniu într-adevăr îi deranjează pe părinți. Permite celor mai în vârstă și mai buni înotători să întârzie, să scurteze turele, să se prostească în timpul seriilor, să iasă mai devreme etc. Acest lucru genereaza pentru ceilalți membri ai echipei diviziune și resentimente.

 • Devine distras usor – spre exemplu folosirea telefoanelor mobile pe marginea bazinului.

  Patru lucuri nu ar trebuii sa distraga atentia si nu ar trebuii sa ajunga pe marginea bazinului:

 1. Telefoanele;

 2. Părinții;

 3. Oamenii (de exemplu prieteni, alti antrenori care nu au ocupatie, etc.);

 4. Alte lucruri care tin de joaca si distractie si pot distrage atentia atat antrenorilor cat si a copiilor.