Cursurile de inot,cea mai buna activitate pentru copii

In ziua de azi, multi parinti se gandesc sa isi inscrie copiii la un club sportiv de la cele mai fragede varste. Inainte de a lua aceasta decizie, ganditi-va insa daca cel mic este pregatit din punct de vedere fizic si emotional. Inscrierea timpurie la un sport poate crea frustrari si neplaceri care se vor transforma ulterior in apatie pentru miscare si indepartarea copilului de la sportul organizat.

Preturi pentru cursurile de inot Aqua in sector 4

Desi exista o serie de sporturi potrivite si pentru prescolari (inotul, dansul sportiv), copiii isi dezvolta abia pe la varsta de 6-7 ani abilitatile fizice si psihice necesare pentru a asculta indicatiile unui antrenor si a intelege regulile unui sport. De exemplu, un concept simplu pe care copiii il inteleg abia cand ajung la gradinita sau in clasa I este de a-si pasa mingea pe rand. Copiii pot avea activitate fizica si la varste mai mici, dar sportul trebuie sa fie axat mai mult pe ideea de joaca si distractie si mai putin pe competitie.

E clar ca pentru a intelege notiunile de baza ale unui sport, copilul trebuie sa aiba minimum 3-4 ani, insa miscare simpla, fara ideea de competitie, se poate începe din primele luni de viata – exista programe de dezvoltare corporala corecta pentru bebelusi, cursuri de activitate acvatica etc. Inscrierea la un club unde poate practica un sport va fi facuta concomitent cu inceperea gradinitei sau putin dupa, cand copilul incepe sa deprinda primele reguli sociale.

Inotul este recomandat de la varsta de prescolar. Vizitele la piscina pot incepe si de la varste mai mici, ca sa se obisnuiasca copilul cu apa, dar inotul este recomandat de la varsta de 3-5 ani

You must be logged in to post a comment.