De ce Aqua Gym

Exer­citiile de aerobic in apa sunt mult mai usor de efec­tuat, articulatiile si tendoanele fiind complet protejate.

De ce sa alegem aqua gym si nu alt sport

Spre deosebire de sporturile pe care le practicam la sala, aqua gym este o metoda de antrenament fara impact violent asupra organismului. Nu afecteaza articulatiile si tendoanele, pune in functiune toti muschii corpului si relaxeaza atat corpul, cat si mintea.

Stim cu totii ca antrenamen­tul fitness reprezinta o „tensiune“ aplicata cor­pului si ca trebuie sa acordam o atentie deosebita evitarii supraantrenamentului.

In cazul aqua gym, supraantrenamentul nu se produce, deoarece corpul nostru se simte mult mai usor in apa, iar obstacolele sunt inexistente.

Practic, lu­cram fiecare muschi din corp fara sa simtim  ten­siunea in corp si fara sa riscam sa ne accidentam.

Beneficiile aqua gym

Aqua gym este o activitate sportiva ce tonifica musculatura, antrenand toate grupele de muschi si stimuland toti cei patru factori esentiali pentru o conditie fizica buna: puterea, mobilitatea, coordonarea si rezistenta.

Este important sa mentionez ca aqua gym nu provoaca febra musculara si are un efect benefic asupra circulatiei sanguine.

Apa maseaza pielea si permite oxigenarea tesuturilor, prevenind aparitia varicelor, a hipertensiunii arteriale, reumatismului si osteoporozei, combatand in acelasi timp senzatia de „picioare grele“si retentia de lichide.

Aqua gym are beneficii si la nivel mental! Elimina stresul si tensiunea acumulate la birou, are impact pozitiv la nivel emotional si social, dezvoltand stabilitatea emotionala si imbunatatind relatiile sociale.

Aqua gym este un sport distractiv, care ne permite sa putem lega prietenii cu ajutorul exercitiilor in pereche sau grup.

Cui ii este destinat aqua gym

Aqua gym nu are restrictii legate de varsta sau sex, putand fi efectuat de oricine iubeste apa si doreste sa isi imbunatateasca tonusul ori sa scape de cateva kilograme in plus.

Fie ca vorbim de copii, adolescenti, tineri sau persoane in varsta, cu totii pot participa la clasele de aqua gym, instructorii avand competentele necesare sa ofere exercitii potrivite pentru fiecare categorie de varsta.

Aqua gym este destinat persoanelor care vor sa evite socurile din clasele de fitness, care vor sa-si mentina starea generala de sanatate ori care au probleme cu articulatiile si nu pot practica alte sporturi.

Cei care au suferit un accident si au nevoie de recuperare medicala, pot alege aqua gym. De asemenea, aqua gym poate reprezenta primul pas pentru cei care au frica de apa sau isi propun sa invete sa inoate.

Exercitiile in apa sunt sigure si permit o dezvoltare foarte buna a echilibrului si mobilitatii.

Contraindicatii aqua gym

Aqua gym sau gimnastica acvatica nu este indicata celor care sufera de boli de inima, diabet, epilepsie sau insuficienta respiratorie.

Ca si in cazul oricarui sport, persoanele care sufera de aceste afectiuni, trebuie sa consulte un medic inainte de a demara orice activitate sportiva si se impune un program special, realizat sub atenta indrumare a instructorului, astfel incat exercitiile sa fie executate corect si la intensitatea potrivita.

Este important sa le mentionam aici si pe viitoarele mamici care au suferit in trecut avorturi spontane, cerclaj de col uterin sau intarziere de crestere intrauterina.