Swim Advisor » Cursuri inot » Blog » Beneficiile cursurilor de inot pentru sănătate

Beneficiile cursurilor de inot pentru sănătate

Beneficiile cursurilor de inot pentru sănătate

Înotul este considerat unul dintre cele mai consumatoare de energie, deoarece necesită acțiunea tuturor mușchilor din corpul tău, și chiar și mușchii faciali.
În medie, în 10 minute de înot, vei consuma până la 80 de calorii. La cursurile intensive de înot în bazin, poți pierde până la 900 de calorii. Aceeași cantitate este consumată în 3 ore de mers cu bicicleta. Doar la cursurile de înot, vei reuși să consumi aproximativ 300 de kilocalorie.

Cursuri inot copii

Beneficii cursuri inot copii

Unul dintre cele mai evidente beneficii ale înotului în piscină este exercițiul aerob extrem de eficient, care îți tonifică mușchii destul de repede, deoarece, densitatea apei este de 12 ori mai mare decât cea a aerului, iar înotătorul trebuie să facă mult mai mult efort pentru a se mișca decât, de exemplu, un sportiv care aleargă. Mai mult, la înot, sarcina este distribuită pe tot corpul, toți mușchii lucrează și se antrenează, ceea ce este o raritate în sport. În plus, înotul în bazin întărește oasele și mușchii fără stres periculos.

Flexibilitate și sănătatea inimii

Într-un bazin înot, mușchii din tot corpul sunt întinși excelent. Acesta este modul în care îți poți dezvolta musculatura de la brațe și de la picioare. Desigur, după cursuri la un bazin înot, este puțin probabil să mai vrei să stai departe de apă. După cursuri înot adulți întregului corp va deveni mult mai flexibil, dezvoltând inclusiv mușchii spatelui. În timpul antrenamentului, coloana vertebrală se relaxează, se întinde, iar vertebrele se așează la locul lor, dându-ți o stare de ușurință pentru întreaga zi. Pe lângă triceps și abdomen, înotul antrenează un alt mușchi foarte important,  pe cel al inimii. Sarcina pe care o primești într-un bazin înot, întărește acest organ vital și îl ajută să-și îndeplinească fără probleme funcția: să se contracte și să se relaxeze. Acest lucru, la rândul său, duce la îmbunătățirea fluxului sanguin în tot corpul.