Sari la conținut
Swim Advisor » Cursuri inot » Blog » Unde poate învăța un adult să înoate?

Unde poate învăța un adult să înoate?

Este mult mai ușor să-i înveți pe copii să înoate la cursuri înot copii, deoarece instinctele sunt încă suficient de puternice, iar fricile de apă sau adâncime nu sunt atât de ferm înrădăcinate în capul lor. O persoană adultă abordează lecțiile de înot mult mai conștient și vor exista mult mai puține probleme cu disciplina, însă, copiii vor avea rezultate mult mai rapide. Cu cât copilul ajunge mai repede la înot, cu atât are mai multe șanse să se transforme într-un campion olimpic.

Unde poate învăța un adult să înoate?

Ai putea înota în mare, în râu, la piscină sau la cursuri de înot pentru adulți. În apa de mare sărată este mai ușor să rămâi la suprafață, datorită densității mai mari de sare. Însă, în bazinul de înot, spre deosebire de toate rezervoarele naturale, vei putea învăța toate stilurile de înot ajutat de un antrenor. Dacă dorești să înveți să înoți rapid, eficient și fără griji inutile, înscrie-te la cursuri înot adulți.

Cursuri înot adulți pentru îmbunătățirea vederii

Principalele cauze ale scăderii vederii la vârsta adultă, sunt stresul vizual crescut și circulația slabă. În timpul cursului de înot, mușchii tăi se contractă, respiri profund și aportul de sânge către toate organele se îmbunătățește. În același timp, este foarte important să înoți corect, fără să ridici capul, pentru a nu constrânge vasele de sânge de la nivelul gâtului. Este recomandabil, să iei cel puțin câteva lecții cu un antrenor la un bazin înot, astfel încât să poți învăța să înoți corect.

Calmează-ți nervii la cursuri de înot adulți

Toată lumea știe că apa calmează nervii. Apa afectează aproape toți receptorii de temperatură tactilă ai corpului, care transmit semnale de relaxare către creier. Și temperatura din bazinul de înot este ideală pentru acest lucru. La 30 de grade, nu vei îngheța și nici nu vei adormi din cauza relaxării excesive. Apa are un efect complex asupra punctelor de acupunctură asociate cu terminațiile nervoase ale organelor interne, stimulând funcționarea acestora. Acest lucru duce la o creștere a metabolismului în organism, facilitând fluxul sanguine și, ca urmare, întărind sistemul nervos.

Înotul te face fericit

Înotul crește nivelul de endorfine din sânge, iar efectul durează mult mai mult decât plăcerea de a mânca un baton de ciocolată. Mai mult, hormonul fericirii ameliorează stresul și îmbunătățește aspectul. Înotul este un sport extrem de benefic și plăcut, și, ar trebui să fie un argument decisiv pentru tine să te înscrii la cursuri înot adulți.

Nu ai făcut niciodată înot până acum și dorești să înveți să înoți corect și tehnic? Mergi la cursuri înot adulți care sunt potrivite pentru predarea înotului de la zero. Vei învăța să înoți mult timp și să nu obosești, putând profita la maximum de acest proces. Antrenamentul într-un bazin înot este conceput special și pentru adulții care nu știu să înoate absolut deloc. Antrenorul îți arată exercițiile prin exemple, astfel încât, să poți înțelege cu ușurință cum să le efectuezi corect și cât mai eficient posibil, corectând imediat toate inexactitățile tale.