Cursuri de inot pentru a te mentine in forma

Daca iei in considerare principalele obiective ale celor mai multe regimuri fitness – sa slabesti, sa iti imbunatatesti forma fizica, sa iti construiesti muschii si sa te bucuri de o buna stare de spirit, sunt destul de putine sporturi care bifeaza toate casutele acestea si de aceea, indicat ar fi sa faci cursuri inot pentru a te asigura ca stapanesti toate tehnicile. Nu uita ca inotul ofera antrenament pentru tot corpul cu riscm minim de ranire, ceea ce nu se intampla cu antrenamentele clasice.

Un alt beneficiu care trebuie mentionat este faptul ca piscinele interioare prezinta un risc minim si gestionabil in momentul in care este vorba de raspandirea bolilor, deci in pandemie au fost sigure. Au fost mai multe studii care au dovedit faptul ca Coronavirsului a devenit rapid inactiv odata ce a intrat in contact cu clorul din piscine. Centrele de agrement sunt de asemenea capabile sa foloseasca sisteme de rezervare pentru a controla numarul de persoane care ajung in vestiare.

Inotul iti imbunatateste sanatatea cardiovasculara

Un loc evident de unde putem incepe este ca inotul te va ajuta sa fii in forma in special daca inoti des si iti perfectionezi zilnic tehnica. Este adevarat ca vei deprinde mai bine toate tehnicile pe masura ce incerci mai mult iar cu cat vei incerca mai mult cu atat vei avea o forma mai buna. Beneficiile sunt masive indiferent de nivelul la care esti.

Iti vei construi muschi pe tot corpul

Toti ne-am uitat cu admiratie la corpurile inotatorilor olimpici. In timp ce cateva ture de bazin pe saptamana nu vor avea un efect chiar atat de impresionant, vei descoperi ca inotul face rapid muschii corpului mai mari si mai puternici.

Unii oameni au tipuri de corp care acumuleaza masa musculara mai repede decat altii, dar va trebui sa inoti mult pentru a-ti schimba semnificativ forma musculaturii si pentru a creste volumul. Ceea ce vei descoperi este ca inotul intareste musculatura de sus in jos foarte repede. Vei putea sa iti lucrezi simultan muschii bratelor si muschii picioarelor, precum si partea superioara a corpului.

Accidentele sunt foarte rare

Cu apa care iti sustine greutatea corporala, inotul este o metoda excelenta pentru orice persoana de a se antrena fara sa puna presiune si stres pe articulatii. Este singurul sport care nu suporta complet greutati, asa ca este greu sa te ranesti la piscina. Poti detecta tendinita in zonele umerilor, dar acest lucru este foarte rar iar leziunea va avea un grad scazut. Nu am cunoscut niciodata alte accidente in piscina.

Acestea sunt unele dintre cele mai importante beneficii oferite deun curs de inot, de care ar trebui sa profiti in momentul in care vrei sa te asiguri ca vei obtine cele mai mari avantaje de la acest sport. Inotul are rolul de a sustine eficient musculatura si de a o face mai puternica, motiv pentru care vei descoperi ulterior cat de usor este sa practici si alte exercitii fizice in sala sau in parcuri.

The post Cursuri de inot pentru a te mentine in forma appeared first on Cursuri inot copii si adulti.