Inotul este sigur impotriva Coronavirusului

Inotul, sportul care ignora virusii indiferent de natura lor!

Inotul este cel mai sigur sport impotriva Coronavirusului si a tuturor virusilor de orice fel. Dezinfectarea apei cu clor este una dintre cea mai sigura protecție împotriva coronavirusului. Deasemenea temperaturile ridicate scad rezistența coronavirusului.

Numărul în creștere de cazuri de coronavirus (COVID-19) și recomandările autorităților de a intensifica măsurile de prevenție în rândul populației îi face pe cei care vin la bazin să se întrebe cât de sigur este înotul în această perioadă de epidemie și în ce măsură virusul se poate transmite în bazin.

Inotul si Coronavirus (covid-19)

Coronavirusul se transmite, conform reprezentanților Organizației Mondiale a Sănătății, prin secrețiile unei persoane infectate în timp ce tușește sau strănută. Așadar, ce ar putea sa se intample dacă o persoană infectată cu coronavirus, vine la bazin?

Atunci cand intrii in apa corpul tau este protejat datorita dezinfectarii apei cu clor,  si a altor substante care te protejeaza împotriva tuturor virusilor si implicit a noului coronavirus.

Istoria inotului in ROmania

Preventie prin inot

Conform informațiilor prezentate de numeroși specialiști din mai multe țări în ultimele zile, coronavirusul nu se poate răspândi în bazin atâta timp cât apa este purificată prin clorare, conform practicilor obișnuite de dezinfectare ale bazinelor, și cât timp temperatura apei este ridicată. Deasemenea in bazin exista instalatii de purificare a aerului impotriva clorului care se poate ridica din apa la temperaturi mari. Acest mediu face imposibilita dezvoltarea oricarui virus sau microorganism.

Ce spun specialistii despre preventia prin inot:

Specialiștii din cadrul Centrului de Protecție și Supraveghere a Sănătății (Health Protection Surveillance Centre) din Irlanda spun, într-un document publicat recent, că o concentrație de clor de cel puțin 1 mg/l, în funcție de bazin și dezinfectantul folosit, este suficientă pentru dezactivarea COVID-19, în cazul în care virusul ar ajunge în apă.

La rândul său, ministrul Sănătății din Filipine, Francisco Duque III, a declarat că virusul COVID-19 nu poate supraviețui în apa caldă a mării și nici în bazinele și piscinele cu apă tratată cu clor, transmite site-ul de știri abs-cbn.com.

Întrebat în ce măsură înotul este sigur în această perioadă, Dr. Leong Hoe Nam, specialist în boli infecțioase la spitalul „Mount Elizabeth Novena” din Singapore, răspunde într-un articol publicat pe site-ul spitalului: „În general, este sigur să mergi la înot în această perioadă. Apa și clorul din bazinele de înot vor ajuta la distrugerea virusului. La ce trebuie să fiți atenți sunt interacțiunile pe care le aveți cu alte persoane în afara bazinelor de înot. easemenea temperaturile ridicate scad rezistența coronavirusului”

Un alt factor care contribuie la incapacitatea coronavirusului de a se răspândi în bazin este sensibilitatea acestuia la temperaturile ridicate.

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat că rezistența COVID-19 va scădea atunci când temperaturile vor crește la peste 20 de grade.

You must be logged in to post a comment.