Inotul: umiditatea, caldura si clorul elimina Covid19

Conform celor mai importante surse virusul Covid19 nu se raspandeste intr-un mediu cald tratat cu clor si umed precum bazinele de inot acoperite.

Walter Ricciardi, membru al Organizației Mondiale a Sănătății și consultant pentru ministerul sănătății al Italiei (una din cele mai afectate țări de COVID-19), a declarat că viața ar putea reveni la normal în această vară, numai că între timp trebui să ne obișnuim cu un “război de uzură”.

Acesta (noul coronavirus SARS-CoV-2) este mult mai contagios ca SARS și cred că, dacă avem noroc și lucrăm împreună, ar trebui să trecem peste în vară. Atunci am putea vedea viața revenind la normal
Sursa: Walter Ricciardi pentru Agorà.

Temperatura are un rol important în transmiterea COVID-19. Concluzia poate fi trasa in urma studiilor din China a arătat că fiecare grad în plus de temperatură și fiecare procent adițional de umiditate îngrădește din ce în ce mai mult abilitatea de răspândire a virusului.

O creștere de un grad Celsius a temperaturii și de un procent a umidității relative duce la scăderea a factorului R0 (rata de reproducere a virusului) de 0.0266, respectiv 0.0106. Aceste rezultate sugerează venirea verii și anotimpului ploios în emisfera nordică poate reduce semnificativ transmiterea COVID-19,”
Sursă: Wang et al, arXiv. Temperatura și umiditatea sunt invers proporționale cu numărul de cazuri pe zi. 

You must be logged in to post a comment.