Swim Advisor » Cursuri inot » Blog » Pasi importanti pentru a invata intoul (continuare)

Pasi importanti pentru a invata intoul (continuare)

4. Fii confortabil având cu capul in apa

Una dintre cele mai mari provocări pentru adulții care învață cum să înoate este acomodarea cu apa pe fata. Se poate simți inconfortabil. Poate provoca chiar și anxietate ușoară pentru unii.

Cu excepția procedeului spate, la fiecare procedeu si tehnica de perfectionare este  necesar ca fata sa stea in apa. Obișnuirea cu sentimentul este o parte importantă a învățării înotului.

Unde putem sa luam cursuri de inot in Bucuresti

Unde putem sa luam cursuri de inot in Bucuresti

Creșterea confortabilă este o chestiune de practică. Iată câteva idei:

Faceți scufundari în capătul bazinului Exersați să vă țineți respirația în timp ce țineți ochii deschiși (ochelarii de protecție vă vor ajuta) Folosiți brațele pentru a vă deplasa sub apă în timp ce vă țineți respirația. Cu cât exersezi mai mult, cu atât te vei simți mai confortabil.

5. Invatati mecanica fiecarui procedeu.

Înotătorii cu experiență fac ca stilul liber să arate ușor. Dar, de fapt, cursa este alcătuită din mai multe forme care funcționează împreună pentru a asigura o mișcare lină și eficientă prin apă.

Când înveți să înoți ca adult, nu te gândi la freestyle ca la o singură lovitură. În schimb, gândiți-vă la el ca la o serie de miscari de inot, fiecare dintre ele având nevoie de atenție. Concentrați-vă pe pozițiile încheieturilor mâinii în timp ce mâinile intră în apă. Concentrați-vă pe pozițiile coatelor și antebrațelor, pe măsură ce mâinile vă trec de deasupra capului la șolduri. Acordați atenție rolului corpului, loviturilor de picioare și modului în care expirați în timp ce capul se întoarce în apă.

Freestyle-ul este ușor odată ce îl înțelegi. Dar este important să stăpânești toate mișcările individuale care alcătuiesc lovitura.

6. Luați în considerare utilizarea materialelor ajutatoare

Când înveți freestyle, este util dacă te miști prin apă. Labele de inot sau centura care va tine la suprafata pot fi neprețuite în acest scop, mai ales la început. Acestea vă vor oferi mișcarea necesara de care aveți nevoie pentru a învăța mecanica individuală a loviturii.