Swim Advisor » Cursuri inot » Blog » Cei mai importanti pasi pentru a invata inotul

Cei mai importanti pasi pentru a invata inotul

După ce veți învăța să înotați, veți putea beneficia de o varietate de avantaje. De exemplu, înotul este o formă excelentă de exercițiu. De asemenea, este relaxant; vă poate ameliora stresul și vă poate calma nervii. Și dacă vă simțiți albastru, este posibil să aveți nevoie de 15 minute în apă pentru a vă ridica spiritul.

1. Alegeti un bazin de inot si inscrieti-va la cursurile de inot

Este firesc să ai frica de apă in primele sedinte de inot dacă nu ai mai fost la bazin. O modalitate de a depăși acea frică este de a începe în capătul cu apa mica al bazinului. Acolo, veți putea sta în apă, si sa exersati anumite exercitii în funcție de nivelul dvs. de confort. Exersați să vă țineți respirația în timp ce capul este sub apa, știind că puteți ieși imediat oricând doriți.

2. Achizitionați echipamentul necesar cursurilor de inot

Veți găsi că este mult mai ușor să vedeți sub apă dacă purtați ochelari de inot. Deasemenea este necesar in orice bazin sa aveti casca de inot atat pentru protectia parului dvoastra impotriva substantelor ce dezinfecteaza apa cat si a calitatii apei (nu ar fi ok sa gasiti fire de par in apa daca toata lumea ar inota fara casca). Mai aveti nevoie de o pereche de papuci si un prosop. În plus, ochelarii de protecție fac înotul mai confortabil, deoarece împiedică pătrunderea apei în ochii tăi. Cu ajutorul ochelarilor de inot veti puteaa vedea clar în timp ce capul este sub apa, iar acest lucru va face ca învățarea înotului să fie mai plăcută.

3. Petreceți mult timp în apă

Pentru a câștiga încredere și a deveni un înotător competent, este necesar să petreceți suficient timp în apă. Cu cât petreci mai mult timp, cu atât te vei simți mai confortabil și vei deveni mai bun înotător.

Ne dăm seama că poate fi dificil să alocăm timp pentru a urca în mod regulat în piscină. Dar este singura modalitate de a învăța cum să înoți. Rețineți că nu este nevoie să exersați în fiecare zi. O dată pe săptămână s-ar putea să fie suficient. Lăsați să treacă mai mult de o săptămână între sesiuni și este posibil să fiți dificil să faceți progrese.