Inotul in viata copilului

Inotul in viata copilului: Rol si beneficii

Inotul in viata copilului ofera multiple beneficii, nu doar la nivel de dezvoltare fizica armonioasa, ci si la nivelul socializarii si al sanatatii pe termen lung. Am intervievat o serie de specialisti implicati in activitati sportive pentru copii, antrenori de inot si de karate, medici, nutritionisti, dar si parinti care au luat decizia de a-si inscrie copilul la un club sportiv sau se gandesc sa faca asta in viitorul apropiat.

Cursuri inot copii

Cursurile de inot ajuta copiii sa creasca nu doar din punct de vedere fizic. De la gimnastica pe uscat pana la exercitiile simple de la marginea bazinului, sau de la nivelul de initiere inot pana la cel de dperfectionare si performanta, copiii au sansa de a se dezvolta armonios. Practicat in echipa (polo) sau individual (natatie) in cadru organizat, inotul ii ajuta pe copii sa fie mai sociabili, sa lucreze usor impreuna cu ceilalti si sa inteleaga ce inseamna fair-play-ul. In plus de beneficiile sale sociale, inotul este si o metoda grozava pentru copii de a se distra.

Cursurile de inot practicate constant (de 2-3 ori pe saptamana), incepute de la varsta de 3-4 ani au un rol preventiv foarte important. Inotul intareste imunitatea, previne imbolnavirile, previne obezitatea, ajuta la dezvoltarea corecta a musculaturii, intareste sistemul osos, ajuta la o postura corecta si, nu in ultimul rand, echilibreaza sistemul endocrin al copilului. Pe langa aceste efecte asupra organismului, are un rol la fel de important in dezvoltarea mentala si psihica sanatoasa. Cursurile de inot practicate de la varsta mica ajuta la dezvoltarea creativitatii, imbunatatesc coordonarea si relatia copilului cu alti copii si adulti (antrenorii de inot). Copiii care practica inotul constant sunt mult mai sociabili, comunicativi si disciplinati.

You must be logged in to post a comment.