Cursuri inot stewardese

Cursuri inot pentru stewardese si stewarzi.
Proba de înot. O stewardesă trebuie să ştie să înoate!

Da, oficial, o stewardesă/însoțitor de bord trebuie să ştie să înoate. Cel puțin asta veți citi în mai toate anunțurile de angajare publicate de companiile aeriene. Sunt companii aeriene care verifică cu strictețe aceste aptitudini de înot și companii mult mai relaxate în această privință. Așa că nu există o regulă generală la care să ne raportăm.

Primim extrem de des de la cititori și cursanți această întrebare legată de înot. Și mereu spun că ar fi bine să știi să înoți, în primul rând ca să te salvezi pe tine, în cazul vreunui accident, și mai apoi pe cei din jur.

Însă, oricare ar fi condițiile impuse de companiile aeriene, e bine de știut că însoţitorii de bord nu trebuie să demonstreze abilități extraordinare de înot în momentul în care se vor afla în apă, ci pur si simplu e important să înoate cât să se mențină la suprafața apei (tehnica nu este importantă – poți înota oricum știi tu!) și să nu aibă frică, bineînțeles, de apă.

Nu ştiu să înot, dar vreau să fiu stewardesă
Nu intotdeauna există probă de înot practica la recrutare, însă, trebuie să înveţi să înoţi până când începi trainingul. În cadrul trainingului pentru obținerea licenței de însoțitor de bord, trebuie să dovedeşti cu siguranta că nu îţi e frică de apă şi că, în caz de urgenţă, poţi înota.

Există însă 2 situații:

1. Companiile aeriene din Europa: Foarte multe companiile aeriene europene testează aptitudinile de înot printr-un test special la training în cadrul căruia trebuie să înoți 50 sau 25 m într-un bazin adânc de 2m. Dacă nu reușești să înoți, ești trimis acasă de la training și automat jobul tău ca însoțitor de bord este compromis.

2. Companiile aeriene arabe: companiile din Orient te vor pune să înoți în timpul trainingului cu o vestă de salvare pe tine, ceea ce ușurează foarte mult lucrurile. Nu trebuie să știi să înoți foarte bine, dar e important să nu ai frică de apă.

Aşadar, dacă nu ştii să înoţi când mergi la recrutare ai timp până la momentul angajării să iei câteva lecţii de înot și să devii mai încrezător în contactul cu apa.

Exista probă de înot la recrutare?
Așa cum spuneam și mai sus, în prezent toate companiile au probe de înot în momentul în care se face recrutarea. Companiile aeriene îi cred pe cuvânt pe candidaţii care spun că au această abilitate, însă în training au o probă de ditching (simularea unei aterizări pe apă) unde viitorii însoţitori de bord trebuie să ştie să înoate.

Cum demonstrezi că ştii să înoţi?
La trainingul de obținere a licenței de însoțitor de bord, există un modul de ditching. La modulul de ditching viitorii însoţitori de bord îşi pun vestele de salvare şi intră într-un bazin unde trebuie să înoate, să se urce într-o barcă de salvare sau să simuleze salvarea unui pasager de la înec.

Cat costa un curs cu antrenor personal pentru stewarzi/stewardese ?

Abonament

Durata

Pret

4 sedinte
Personal: (3:1)

4 ore in 4 staptamani

400 lei

8  sedinte
Personal (3:1)

8 ore in 4 saptamani

550 lei

12 sedinte
(Personal (3:1)

12 ore in 4 saptamani

750 lei

8 sedinte
individual (1:1)

8 ore in 4 saptamani

750 lei

12 sedinte
individual (1:1)

12 ore in 4 saptamani

950 lei

Cum ne inscriem la cursurile de inot cu antrenor personal ?

Mai multe detalii despre antrenorul personal:

Antrenor de inot personal atestat cu studii superioare:
 Dragasanu Florin – fost sportiv de performanta in natatie si polo pe apa

  • 3 ani de natatie (multiple titluri si rezultate la concursurile municipale)
  • 4 ani de polo (membru al lotului de polo in cadrul echipelor Dinamo si Rapid)
  • Multiplu campion la triatlon și duatlon
  • Absolvent al facultatii de Educatie Fizica si Sport
  • Licentiat in Kinetoterapie
  • Masterand al Facultatii de Medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti
  • Antrenor de inot atestat – ministerul muncii: COR 347502
  • Experienta in domeniu peste 10 ani

Inscriere:

076 104 1004
(whatsApp, SMS, apel)

 

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.